Turistinformation

Nuuk ligger lige ved indsejlingen til Godthåbsfjorden, og danner naturligt udgangspunkt for en række smukke sejl- og vandreture. Fjorden er blandt andet kendt for sin hvalforekomst, hvilket gør det muligt at komme på hvalsafari i månederne juni til november/december. Derudover udbydes en række sejlture til blandt andet isfjorden, den nedlagte bygd Qoornoq, bygden Kapisillit og Kangeq / Håbets Ø, hvor Hans Egede slog sig ned, da han ankom til Grønland i 1721.

I Kolonihavnen i Nuuk, som er byens museumsområde, er det muligt at se kvinder sy “kittat” (skindsyning) til nationaldragten, besøge kajakhuset, hvor der bygges på kajakker, eller Nationalmuseet med skiftende udstillinger samt de verdenskendte mumier fra Qilakitsoq v. Uummannaq.

Besøg også “Brættet”, som er det sted, byens lokale fiskere og fangere sælger sæl, hval samt årstidens fisk og fugl… rødfisk, stenbider, torsk, fersk ørred, lyngrøget ørred, rensdyr og Grønlands svar på en bitter version af rabarber; kvan. Der er tradition for at fylde fryseren med årstidens dyr og dermed holde sig forsynet med lokale råvarer året rundt.

Koordinering af aktiviteter, underholdning og events

Ønskes nogle af ovennævnte aktiviteter, bådcharter eller kulturelle indslag, hjælper Hotel Hans Egede gerne med dette. Nuuk er hjemby for Grønlands eneste teatergruppe for professionelle kunstnere, Silamiut, hvilket gør det muligt at tilbyde underholdning som f.eks. trommedans, maskedans og sang til skræddersyede arrangementer, kontakt: booking@HHE.gl

Shopping i Nuuk

Hovedstaden Nuuk byder på flere shoppemuligheder. NC, det store indendørs indkøbscenter, som blev indviet i 2012 rummer over 20 butikker og spisesteder. Her finder du bl.a.  MATAS, El-giganten, tøj- og sportsbutikker, cafeer, supermarked, blomsterbutik, souvenier, Kop & Kande samt flere telebutikker.

Det er svært ikke at købe sig fattig i grønlandsk kunst og tøj. På hovedgaden Imaneq, bag Brugseni, finder du Dooit Design og lige ved siden af kan du købe Moskus produkukter eller garn, så du selv kan strikke.

Går du ad trappen til Kolonihavnen finder du det ”blå hus”, der rummer et stort sortiment af grønlandske produkter, som fx sælskins hansker, jakker, støvler og de flotte tupilakker som er et åndeligt væsen fra den traditionelle grønlandske mytologi, udskåret i narhvalstand, rensdyrgevir eller hvalrostand.

Besøg også